SEGA presenteert Brain Assist -Update-

Nóg een braingame…

Met eigenlijk al te veel van die Brain Training games, komt SEGA zo laat nog met een nieuw deel op de proppen. SEGA heeft namelijk Brain Assist aangekondigd, exclusief voor de Nintendo DS. Het spel is gebaseerd op het Touch de Uno! ontwerp uit de arcadehallen, waarin veel breinbrekende mini-games voorbij kwamen. Er zullen in totaal tien verschillende moeilijkheidsgraden in het spel verwerkt worden, alsmede een uitgebreide multiplayer. Je kan niet alleen tegen drie van je vrienden spelen, ook is een soort van co-op mogelijk! Lente 2008 – dat is vooralsnog de huidige releasedate voor de Amerikanen. Check snel de eerste screens.

Update: Het persbericht in het Nederlands bijgevoegd.

OEFEN JE HERSENS MET SEGA’S BRAIN ASSIST VOOR DE NINTENDO DS

Train je hersens dagelijks!

LONDEN & SAN FRANCISCO (8 november 2007) – SEGA® Europe Ltd. en SEGA® of America, Inc. hebben vandaag aangekondigd dat Brain Assist™, een spel dat de hersens oefent maar alles toch leuk houdt, zal worden uitgebracht voor het draagbare Nintendo DS™-handheldsysteem. Brain Assist is afgeleid van Touch de Uno!, het klassieke Japanse actiespel. Het spel is toegankelijk en test je mentale vaardigheden op talloze manieren.

Brain Assist versterkt met name de rechterhersenhelft door het geheugen, de concentratie, de reflexen en de deductieve/analytische vaardigheden van de speler op de proef te stellen. In het spel kun je kiezen uit vier verpleegsters, die je zullen helpen en door het spel zullen leiden. Het spel wordt steeds moeilijker en vereist dat spelers snel nadenken, zodat ze optimaal gebruik leren maken van het potentieel van hun geheugen en hun reactiesnelheid zo ver mogelijk leren inkorten. Spelers worden vervolgens nogmaals op de proef gesteld in de ‘bliksemronde’, waarin de gameplay nog sneller en moeilijker wordt. Brain Assist maakt optimaal gebruik van de touchscreen-technologie van de Nintendo DS en zorgt voor een verslavende, interactieve spelervaring in de coöperatieve modus voor twee spelers en snelle competities voor maximaal vier spelers via de draadloze verbinding van de Nintendo DS.

“Het is belangrijk om je hersens te trainen, hoe oud je ook bent, vooral als je een hoger IQ wil halen”, aldus Gary Knight, European Marketing Director van SEGA Europe. “Brain Assist is toegankelijk, en omdat het voor de DS is, kun je je hersens overal trainen!”

Brain Assist zal in de lente van 2008 verkrijgbaar zijn voor het draagbare Nintendo DS handheldsysteem.