Een rondleiding bij Nintendo op de GC 2007

Kijken hoe Nintendo het doet op de Games Convention 2007? Klik snel verder.

In tegenstelling tot de concurrentie heeft Nintendo besloten geen persconferentie te houden op de Games Convention 2007 in Leipzig. Ter vervanging gaf men een rondleiding langs alle toekomstige games. Niet alleen kijken, maar dus ook uitproberen. Nintendo zelf schreef het volgende.

Een rondleiding bij Nintendo op de GC 2007

Op woensdag 22 augustus hield Nintendo een persconferentie op de Games Convention 2007 in Leipzig, Duitsland. Deze gelegenheid werd aangegrepen om de aandacht te vestigen op een aantal uitgebrachte spellen, maar ook op enkele spellen die Europese spelers binnenkort in de schappen kunnen verwachten.

Bernd Fakesch, Algemeen Directeur van Nintendo Duitsland, en Patrick Ensign, Assistent Marketing Manager, presenteerden een groot aantal spellen die zowel fanatieke als minder fanatieke gamers zullen aanspreken. In plaats van een standaard persconferentie, verzorgden de twee een rondleiding door Nintendo’s stand voor de leden van de pers en toonden hen demonstraties van spellen en video’s van de nieuwste Nintendo-producten.

Voordat de leden van de pers rondgeleid werden, werden ze getrakteerd op een demonstratie van Super Mario Galaxy, dat in Europa wordt uitgebracht op 16 november (klik hier voor een verzameling compleet nieuwe schermafbeeldingen!). Ze kregen ook korte filmpjes te zien van een aantal van de vele andere Nintendo-titels voor de Wii, zoals Pokémon Battle Revolution en Metroid Prime 3: Corruption, maar ook The Legend of Zelda: Phantom Hourglass voor de Nintendo DS ( bekijk hier de nieuwe trailer).

Vervolgens verplaatste de persrondleiding zich naar het Nintendo DS-gedeelte van de stand, waar Touch! Generations-spellen uitgestald waren. Bernd sprak over wat Touch! Generations inhoudt voor gamers en non-gamers, en verstrekte enkele interessante feiten over Nintendo’s doorbraak bij het volwassen publiek. “Zilveren gamers,” zei hij, “zijn de snelst groeiende doelgroep en Nintendo ziet daadwerkelijk resultaten van de moeite die wordt gedaan om de verbeelding van de niet-traditionele gamers te stimuleren”.

In Duitsland alleen al zijn er van Nintendogs meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en van Brain Training meer dan 750.000. Brain Training heeft de afgelopen 12 maanden in de top 3 van de Duitse verkooplijsten gestaan. Op de showvloer kunnen bezoekers Meer Brain Training van Dr. Kawashima spelen en het nog te verschijnen Flash Focus: Vision Training in Minutes a Day (voorlopige titel).

Het merendeel van wat Nintendo laat zien op de Games Convention richt zich op mentale en fysieke fitheid. Wat betreft de mentale kant van het verhaal: de rondleiding door de stand deed ook het Big Brain Academy for Wii-podium aan. Daar liet Patrick de pers kennismaken met Christine Stenger, de wereldkampioen herinneren bij de junioren. Zij gaf het publiek een aantal tips voor het verbeteren van het geheugen. Vervolgens vroeg ze tien woorden uit het publiek en ging de uitdaging aan om zich deze woorden te herinneren. Ze deed dit door ieder woord te associëren met een lichaamsdeel of object. Vervolgens daagde Christine iemand uit het publiek uit voor een Mind Sprint in Big Brain Academy for Wii en versloeg haar tegenstander met gemak.

Bij de laatste halte van de rondleiding kregen de verzamelde media voor het eerst in Europa Wii Fit in actie te zien. Wii Fit maakt gebruik van Nintendo’s unieke Balance Board (voorlopige naam), dat de bewegingen van de persoon die erop staat aanvoelt. Deze bewegingen worden vervolgens vertaald naar gebeurtenissen op het scherm. Voetbalster Philip Lahm demonstreerde Wii Fit via video. Hij speelde de Skispring- en Voetbal-minigames. Hij zei hierover: “Dit is een compleet nieuwe manier om in vorm te blijven.” Aansluitend verschenen een persoonlijke trainer en een yoga-expert op het podium om Wii Fit live te demonstreren. Na enkele yoga- en rek- en strekoefeningen, probeerden beide vrouwen de hoogste score te verdienen in de Hula Hoop-minigame.

De Leipzig Games Convention is echter meer dan een grote persgebeurtenis. Iedereen kan tot het einde van de conventie op 26 augustus vrij rondlopen over de stand van Nintendo. De stand bevat allerlei Wii-kiosken, een Touch! Generations-lounge, podia voor Wii Fit en Big Brain Academy for Wii en bureaus waarachter je Meer Brain Training van Dr. Kawashima: Hoe oud is jouw brein? kunt uitproberen. Temidden van dit alles bevindt zich het Mii-creëerstation. Daar kunnen mensen Mii’s van zichzelf maken. Die worden samen met de naam op een badge geprint die je de rest van de dag kunt dragen.