Persbericht: Gamepower Expo

Ook in België is er in november een gaming evenement te vinden, onder de naam Gamepower Expo.

In Nederland hebben we de Gameplay, maar in België weten ze uiteraard ook wat gamen is. In de Flanders Expo wordt voor de tweede keer de Gamepower Expo georganiseerd. Lees snel het persbericht!

Roeselare, 8 oktober 2007

BEKNOPT
Op zaterdag 3 november vindt Gamepower Expo voor de 2de keer plaats in Flanders Expo. Dit event, dat ontstond vanuit GameXperience, is het grootste gaming event van België. We verwachten opnieuw meer dan 10.000 gamers in Hall 8 van Flanders Expo om de allernieuwste games voor het eerst te testen. Vorig jaar had Gamepower Expo de Europese première van de PlayStation 3 en de Benelux première van de Wii.
Dit jaar focust de beurs op de essentie van gaming, met name: de games zelf. In het najaar van 2007 en in het voorjaar van 2008 komen er uitzonderlijk veel toptitels op de markt, wat maakt dat Gamepower Expo een indrukwekkende line-up aan exclusieve previews zal kunnen voorleggen.

GAMING
Gaming is in de laatste jaren de snelst groeiende entertainment-industrie gebleken. Dat deze groei zich blijft doorzetten, bleek uit cijfers van de BAF (Ifpi), die aantoonden dat de verkoop van games in de eerste helft van 2007 met 10,7% was gestegen. Gaming is ook niet langer het exclusieve terrein van de zogenaamde “hardcore gamers”. Termen zoals social gaming en casual gaming staken het voorbije jaar de kop op. Jong en oud, man en vrouw: iedereen gamet. Gaming is mainstream. Het was vooral de Wii van Nintendo die het terrein effende om de hele familie aan het gamen te krijgen. Met zijn oude PS2 positioneert PlayStation zich nu ook op deze markt.
Het valt te verwachten dat de groei nog maar net begonnen is en dat videogames in de toekomst een dominante positie zullen innemen in de entertainment-markt.

UNIEK
Gamepower Expo is het enige event dat aandacht schenkt aan alle types en aan alle aspecten van gaming en dat ook de steun en medewerking krijgt van alle grote marktspelers uit de sector. Gamepower Expo is daarom jaarlijks hét brandpunt van alle gaming-activiteit in België.

WAT TE VERWACHTEN
Vooral console-, pc-producenten en game publishers zorgen voor een sterke programmatie op 3 november. Zij pakken op de beurs uit met de nieuwste technologie en de nieuwste games. Veel van deze zaken liggen pas maanden na de beurs in de winkelrekken en bieden dus een mooie blik op de nabije toekomst van gaming.
Naast deze standen toont Gamepower Expo een veelheid aan game-gerelateerde content. Hierover komt u meer te weten in de volgende persberichten. Alvast een proeve:
– XL Gaming, oftewel gamen op bioscoopscherm
– De jaarlijks Gamepower Awards, prijsuitreiking voor de beste games
– Een tentoonstelling over het artistieke en culturele aspect van gaming
– Gaming accessoires, te bewonderen en te kopen
– Een internationale gaming-kampioen
– Professionele gamers uit eigen land

Wat: Gamepower Expo
Wanneer: 3 november 2007, van 10 tot 18 uur (of vanaf 8u30 voor wie een VVK-kaart heeft)
Waar: Flanders Expo. Gent.
Website: www.gamepowerexpo.be

Gamepower Expo is een organisatie van Twice-Promotheus, Inc. n.v.