Prijsvraag: Win Resident Evil: Extinction prijzen

Hier bij GameParty krijgen we steeds vaker de kans om films te checken voordat ze uitkomen. Zo had een collega van mij onlangs de kans om de nieuwste film van Pixar te checken en twee andere collega’s de eerste film die zich gedeeltelijk afspeelt in een gamewereld. Zelf kon ik naar de nieuwste Resident Evil film gaan en dat heb ik geweten.

Resident Evil is een game die allang geen introductie meer nodig heeft; deze horror reeks loopt nu al een aantal jaren, verspreid over vele verschillende platformen. De game is daarnaast ook nog eens 100 keer uitgebracht in verschillende stijlen, vormen en natuurlijk formaten.

Toen Resident Evil nog flink aan het groeien was werd gesproken over een trilogie. In de eerste film gingen we kijken hoe het T-virus in “The Hive” uitbrak. De tweede film ging over het feit dat het T-virus uit The Hyve was ontsnapt en los was gebarsten in Raccoon City en zagen wij wat er gebeurd was met Nemesis. En hoewel de films zich niet strikt hielden aan het verhaal dat er in de games werd verteld, moest en zou er een derde komen. Resident Evil: Extinction is de naam van deze laatste film. Het gaat hier om het overleven van het T-virus, dat nu de wijde wereld in is getrokken… er zijn meer zombies dan levende mensen.

Extinction speelt zich af op verschillende locaties in de grote Nevada woestijn. Zo zullen we langs een motel komen en zien we wat er na 5 jaar gebeurd is met Las Vegas. Onze hoofdrolspeelster leert een aantal nieuwe krachten en sluit zich aan bij een groepje mensen dat samen is gekomen om te overleven. Het mooie van deze derde Resident Evil film is dat ze het weer voor elkaar krijgen om verschillende kenmerken van de games erin te verwerken. Natuurlijk zien we de zombies, maar als we iedere zombie film gelijk met Resident Evil moeten associëren zit dat ook niet goed. Nee, de makers hebben dit keer de welbekende kraaien op een spectaculaire manier ingezet.

In de film zitten enkele verwijzingen naar scènes die langs zijn gekomen in andere Resident Evil games. Zo wordt er bijvoorbeeld een boek gevonden dat je in Alaska veilig bent. Laat het nou net zo zijn dat Code Veronica zich in Alaska afspeelt. Hiermee wordt misschien wel gesuggereerd dat er een vierde film in deze trilogie komt. Daarnaast is het einde van de film ook open voor een vervolg en stiekem zijn er hier en daar al wat hint gegeven dat het best eens mogelijk zou moeten zijn. Ook gaan er geruchten dat Claire Redfield, gespeeld door Heroes ster Ali Larter, een eigen spin-off krijgt.

Hoewel de film het nooit zal halen bij de game voldoet hij toch weer. Al met al is dit derde deel van Resident Evil een zeer waardig vervolg en zeker ook de beste van de drie films.

Als je deel één en twee niet gezien heb is het verstandig om eerst die te gaan kijken opdat je sommige hoofdpersonen al wat beter kent, maar het is zeker niet nodig om van deze film te genieten. Wederom weer een geslaagd project om een game naar het witte doek te krijgen.

Dankzij RCV Entertainment kunnen we ook jou de kans bieden om deze film te zien! We geven namelijk een prijzenpakket weg, met onder andere vrijkaartjes. Wat zit er in het pakket?

– Twee vrijkaartjes voor de film Resident Evil: Extinction.
– Resident Evil: Extinction Combat Cap.
– Resident Evil: Extinction T-Shirt.
– Resident Evil 4 voor de PlayStation 2.
– CD en T-Shirt van Emigrate (soundtrack).
– DVD van de Silent Hill film.

Om mee te doen hoef je alleen maar de niet al te moeilijke vraag hieronder te beantwoorden!