Guitar Hero Essentials verkrijgbaar op iTunes

Voor de echte fans.

Eigenaren van een Guitar Hero game zijn natuurlijk allemaal fervente muziekliefhebbers. Het merendeel ervan is een downloader, de echte bikkels kopen hun muziek origineel in de winkel. Voor de overgeblevenen, die wel muziek origineel wil kopen maar weinig waarde hecht aan een heel album, biedt iTunes een geschikt alternatief: Guitar Hero Essentials. Vrijwel elk nummer dat tot nu toe de revue heeft gepasseerd in de franchise is opgenomen in dit pakketje. Maar dat is niet alles, want ook vette rocknummers die niet in de serie te vinden zijn kun je downloaden via de speciale iTunes Guitar Hero website. Let wel: je dient iTunes op je PC geïnstalleerd te hebben om hiervan te kunnen profiteren.

GUITAR HERO® ESSENTIALS NU VERKRIJGBAAR OP ITUNES

Meer dan 1300 must-have gitaarnummers verzameld in 20 Essentials

SCHIPHOL-RIJK, 25 oktober 2007 – Activision, Inc. (Nasdaq: ATVI) kondigde vandaag aan dat een serie compilaties met muziek uit de populaire Guitar Hero®-reeks te koop en te downloaden is in de iTunes Store (http://www.itunes.com/)*.

De nummers zijn verzameld in iTunes Essentials for Guitar Hero, Guitar Hero II, Guitar Hero Encore: Rocks the 80s en Guitar Hero III: Legends of Rock. Bijna elk nummer dat te horen is in de Guitar Hero-franchise is erin opgenomen*, van “Surrender” tot “Welcome to the Jungle” tot “Carry On Wayward Son”. Een opnieuw opgenomen versie van “Anarchy in the U.K.”, dat The Sex Pistols onlangs hebben opgenomen voor Guitar Hero III: Legends of Rock, is ook verkrijgbaar als los nummer.

De serie bevat ook ‘Artist and Genre Essentials’ die speciaal voor gitaarfans zijn samengesteld. Enkele van de titels zijn Shredders, Live Guitar Heroics, Killer Guitar Solos en Guitar Anthems of the ’80s met nummers van Aerosmith, Guns ‘N’ Roses, Rage Against the Machine, Metallica, The Rolling Stones, Jimi Hendrix en Pearl Jam. Verder zal iTunes playlists met gitaarmuziek aanbieden van gitaarlegenden als Steve Jones van The Sex Pistols en Slash van Guns ‘N’ Roses en Velvet Revolver, zodat fans de favoriete nummers van hun idolen kunnen downloaden. De speciale Guitar Hero-pagina is te vinden op www.itunes.com/guitarhero.

“Guitar Hero-fans hebben massaal gevraagd of ze niet makkelijker toegang kunnen krijgen tot hun favoriete nummers uit de games”, zegt Dusty Welch, hoofd Publishing van Activision/RedOctane®. “Waar muziek is, is Guitar Hero en met iTunes kunnen we fans een centrale plek aanbieden waar ze hun favoriete rocknummers kunnen downloaden.” Guitar Hero III: Legends of Rock bevat explosieve nieuwe content en functies, waaronder een multiplayer-wedstrijdtype vol actie, uitputtende boss-battles, een overvloed aan exclusieve vrij te spelen content en visueel verpletterende rocktempels.

Met de online multiplayer-games kunnen axe-shredders overal ter wereld direct de strijd aangaan om de status van ware rocklegende. Terwijl alle eerdere legendarische optredens beschikbaar blijven, wordt nieuw te downloaden content aangeboden op verschillende platforms en kunnen spelers zich nu uitleven op een superwrede setlist met veel van de meest populaire rocknummers die ooit zijn opgenomen.

Voor het eerst kunnen Guitar Hero-fans ook rammen en beuken met nieuwe draadloze gitaarcontrollers, die beschikbaar komen voor alle platforms. Denk hierbij aan de exclusieve Les Paul van Gibson Guitar voor het Xbox 360™ Videogame- en entertainmentsysteem van Microsoft, het Wii™ home-videogamesysteem van Nintendo en het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem van Sony. PlayStation®2-gamers kunnen hun hart ophalen met een nieuwe exclusieve vorm, de Kramer-gitaar van Gibson, die zijn populariteit aan de hardrock dankt en bekend staat om het ontwerp van de kast, de pickups, de electronica en de volledig op furieus vingerwerk afgestemde constructie.

Guitar Hero III: Legends of Rock, uitgebracht door RedOctane® en ontwikkeld door Neversoft, heeft de PEGI-classificatie 12+ gekregen en zal op 23 november 2007 verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie over de Guitar Hero-franchise bezoek je de community-site http://www.guitarherogame.com/. *De nummers die je kunt downloaden in de iTunes Store zijn de oorspronkelijke opnames van de artiesten. Sommige nummers in de Guitar Hero-games zijn opnieuw opgenomen masterrecordings.