Reminder: Assassin’s Creed Prijsvraag

Een reminder voor onze bezoekers: de Assassin’s Creed prijsvraag loopt nog steeds!

Jaja, deze game heeft zijn weg dan eindelijk naar de markt geslopen, om zich daar te kunnen meten met de moordende concurrentie. Als ik nu begin over freerunnen, moorden en een afgehakte ringvinger, denken jullie misschien dat ik het over de laatste Yakuza film van John Woo ga hebben. Maar niets is minder waar, want ik heb het natuurlijk over de game die al tijden op de verlanglijstjes van velen staat… Assassin’s Creed!

We schrijven het jaar 1191 na de geboorte van Jezus Christus. De kruistochten (je weet wel, die oorlog tussen de Moslims en Christenen) zijn lekker bezig en beleven hun hoogtepunt. Altair, oftewel jij als speler, is een Assassin. Een Assassin met als doel belangrijke personen om te brengen. Moslims én Christenen. Dat is jouw idee om het conflict tussen beide groepen op te lossen.

Sneaken, zodat je niet gezien wordt. Gebruik de omgeving, ga op in de menigte. Je zult echt moeten sneaken om dicht bij je target te komen. Sneaken over de daken van de stad, tussen de mensen, verstoppen in donkere plekken. Gebruik de omgeving, het kan dit keer echt. Elk huis, elke muur, alles is te beklimmen. Spring via een richeltje onder een raam omhoog, klim snel wat verder en beland op een dak. Spring van dak naar dak, alles om je achtereenvolgers (nadat je je target omgelegd hebt natuurlijk) af te schudden…

Al benieuwd geworden? Dat is hartstikke mooi, want wij bieden dankzij Ubisoft een aantal exemplaren van de game aan, voor zowel PlayStation 3 als Xbox 360. Dit inclusief een vette action figure van de hoofdrolspeler, Altair.