Puzzle Quest op 07-12 opnieuw gereleased

De originele puzzel RPG van Nederlandse bodem maakt een doorstart.

Vroeg in het jaar werd Puzzle Quest: Challenge of the Warlords uitgebracht. De game kreeg lovende kritieken alom, maar was desondanks onvindbaar in de winkels. Gelukkig krijgt de game een tweede kans nu D3Publisher of Europe besloten heeft nieuwe exemplaren naar de winkels te verschepen vanaf 7 december, zodat iedereen van deze toptitel kan genieten. En als het even kan brengen we jullie ook nog de review; twee vliegen in een klap dus!

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords
(Nintendo DS & PlayStation Portable)

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords brengt voor de allereerste keer een klassieke puzzelgame actie met een episch verhaal over goed en kwaad. Vraag het uiterste van je puzzelvaardigheden in de single-player campaign mode, of vecht tegen je vrienden via een wireless netwerk in de multiplayer mode. Beleef een puzzelgame als nooit tevoren!

Verkrijgbaar vanaf 7 december 2007
PEGI classificatie: 3+

“…one of the most captivating PSP games this year.”
9 out of 10 – IGN.com

“…refreshingly unique and dangerously addictive.”
8.5 out of 10 – GameSpot.com

“…the most brazenly addictive puzzle game we’ve played in a long time.”
4.5 out of 5 – GameSpy.com

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords is een gloednieuwe, genredoorbrekende game die de lat voor de traditionele puzzelgame een stuk hoger legt door strategie, role-playing elementen en een verhaallijn toe te voegen.
De game speelt zich af in het Warlords universum en daagt de speler uit om het land Etheria te redden uit de handen van de kwaadaardige Lord Bane. Vecht het uit in competitieve, head-to-head ‘match-three’ stijl puzzelgames in één van de drie gameplay modes: Single-Player, Instant Action of Multiplayer. Een overwinning betekent vooruitgang voor de held van de speler, zijn magische arsenaal en zijn dierlijke metgezellen.
De opvallende mix van klassieke puzzelgameplay en de vele karakters, aanpassingen, magische spreuken, dierlijke metgezellen en tembare monsters in deze game zorgen voor een frisse kijk op het puzzelgenre en biedt urenlang speelplezier.
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords is speciaal ontwikkeld voor de handheld systemen en leent zich prima voor zowel korte als lange speelsessies.

Belangrijkste kenmerken:
– Innovatieve gameplay – Strategie en role-playing elementen die in harmonie functioneren met de puzzel speelbord setting. De game biedt een frisse kijk op de klassieke puzzelgameplay, en biedt ongelofelijke diepte op het gebied van investeringen en plezier.
– Head-to-head gameplay mechanisme – Competitieve, turn-based gameplay zorgen er voor dat je goed moet plannen, nadenken en een strategie moet bepalen om je tegenstanders te verslaan in tegenstelling tot de klassieke puzzelgames. De moeilijkheidsgraad en de voortgang hebben te maken met het verslaan van tegenstanders en niet met het bereiken van nieuwe levels.
– Geen straf voor verliezen – Er is een constante progressie. Als je wordt verslagen krijg je toch nog ervaringspunten en goud.
– Beloningssysteem – Iedere beurt ontvangt de speler behulpzame metgezellen, krachtige, magische spreuken, handige informatie en items zoals wapens, pantser en geld.
– Geschikt voor zowel korte als lange speelsessies – Speel voor een korte of lange periode want de diepte van de game staat los van de lengte van de speelsessie; iedere battle duurt tussen de 3 en 10 minuten.
– Creëer je eigen held – Kies uit twee mannelijke en twee vrouwelijke avatars in één van de vier klassen – Druid, Knight, Warrior of Wizard – en creëer, ontwikkel en sleutel aan je ultieme held.
– Bouw je eigen wereldrijk – Bouw een wereldrijk door middel van het veroveren van steden, het bouwen van kastelen en vorm een groep kameraden die je helpen in je strijd.
– Drie gameplay modes die zorgen voor uren speelplezier – Single-player: Vecht tegen de computer in meer dan 150 uitdagende quests. Instant Action: Spring midden in de actie en speel onafgebroken battles om je held te verbeteren zonder quests te ondernemen. Multiplayer: Speel tegen echte tegenstanders via het wireless netwerk van zowel de PSP als de Nintendo Wii.

Genre: Puzzel / RPG – Platform: Nintendo DS & PlayStation Portable – Uitgever: D3Publisher of Europe – Ontwikkelaars DS: Infinite Interactive Pty. Ltd. & 1st Playable Productions, LLC – Ontwikkelaars PSP: Infinite Interactive Pty. Ltd. & Vicious Cycle Software, Inc. – Distributie: Global Distributie, Hoogvliet – PEGI classificatie: 3+
Consumentenadviesprijs: Nintendo DS: € 34,95 – PSP: € 29,95