Persbericht: E-sportbond roept gamers op tot actie

E-sportbond vindt alle negativiteit rondom gamen onterecht!

Gamen is volgens E-sportbond juist goed, en dat is natuurlijk iets waar wij het allemaal mee eens zijn. Een persbericht laat weten dat E-sportbond actie probeert te ondernemen en dat we allemaal vanaf 23 november naar ikbengamer.nl moeten.

Utrecht, 22 november 2007 – Gamers zijn verslaafd, zitten in een sociaal isolement en worden bovendien agressief. E-sportbond vindt al deze negativiteit onterecht: “Te lang is er een verkeerd beeld geschetst van de gamer.” Komend weekend tijdens de Gameplay in de Jaarbeurs Utrecht op 23, 24 en 25 november, roept E-sportbond daarom gamers op om in actie te komen via http://www.ikbengamer.nl.

Met de leuzen als “We pikken het niet langer!” en “Laat geen spelletje met je spelen!”, probeert E-sportbond ondersteuning te krijgen vanuit de gamewereld en een blok te vormen tegen het onterechte beeld dat is ontstaan. Jasper Schoo, voorzitter van de E-sportbond: “Het is natuurlijk onbegrijpelijk dat gamers gestigmatiseerd in een hoekje worden gezet. Zelfs de ouders van deze jongeren zijn vaak niet te spreken over de hobby die hun zoon of dochter uitoefent. Ze zijn bang voor het onbekende.”

Gamen is volgens E-sportbond juist goed. Jongeren leren in games multitasken, teambuilding, improviseren, stressbestendigheid, concentratie, strategisch denken, het omgaan met andere culturen, het gebruiken en toepassen van vreemde talen, IT-vaardigheden en het verbeteren van hun oog- en handcoördinatie. Het is daarbij opvallend dat uit recente onderzoeken blijkt dat gamen sociale contacten juist bevordert. Bovendien is officieel gameverslaving medisch nog niet aangetoond.

E-sportbond is een jonge organisatie, die sinds de oprichting in 2005 hard werkt om van gaming een officiële sport in Nederland te maken. Jasper Schoo: “Naast het feit dat we gamen als sport willen stimuleren en reguleren, vinden wij dat er een rol voor ons is weggelegd om tegenwicht te bieden door ook de positieve kanten van gamen te benadrukken. Daarvoor hebben wij ondersteuning vanuit de gamewereld nodig, om namens hen op te treden.”

Met deze actie hoopt E-sportbond tijdens de Gameplay op 23, 24 en 25 november en in de weken daarna, enkele duizenden dan wel tienduizenden digitale handtekeningen te werven. Deze zullen zij onder andere overhandigen aan het NOC*NSF, om gaming een stukje dichterbij te krijgen als een officiële erkende Nederlandse sport.

Vanaf vrijdag 23 november zal http://www.ikbengamer.nl gelanceerd worden en kunnen alle supporters zich inschrijven om het initiatief te ondersteunen.