Win Warhammer 40.000 Squad Command (PSP)!

Het Warhammer universum bestaat al tientallen jaren. Vele oorlogen zijn er uitgevochten. Er zijn ook vele verschillende soorten verhaallijnen te vinden. Die waar we ons vandaag in gaan verdiepen is Warhammer 40.000. Hier mag jij in Warhammer 40.000 Squad Command de strateeg zijn in de strijd.

Om te beginnen draait Squad Command om, zoals de naam al doet vermoeden, het commanderen van een groepje soldaten. In deze game zal je echter niet alleen met soldaten maar ook met voertuigen aan de slag kunnen. In Warhammer 40.000 Squad Command kan je aan de slag gaan in dertien missies of in de multiplayer modus tegen zeven andere spelers. Tussen de missies door zul je af en toe een bijzonder mooi filmpje tegenkomen waarin de huidige situatie wordt uitgelegd. Niet altijd even functioneel maar zeer zeker adembenemend. Tijdens het spelen is het de bedoeling dat je met zes eenheden de strijd aan gaat op het veld. Per eenheid heb je nog eens de keuze uit een aantal wapens. Zo kan je gaan voor de sniper of eerder voor een kettingzaag-zwaard. Je begint elke beurt met een aantal punten. Met deze punten kan je bewegen of wapens af vuren. Het aantal punten dat je krijgt per eenheid hangt af van het type eenheid en zijn uitrusting. Zijn je punten op dan beëindig je je beurt en mag de tegenstander zijn gang gaan. Het is dus een schaakspel aan bewegen en schieten of dekking zoeken. Het zicht en bereik van de units worden netjes aangegeven door een groen (jouw troepen) of rood (die van de tegenstander) licht op de grond.

Het verschuilen van je troepen achter een muur of voertuig betekent geen zekerheid tegen alle aanvallen. Een granaat of “energy blast” kan het muurtje waar je achter zat zonder problemen verwijderen van het veld. Daarnaast zal vaak ook jouw eenheid het verliezen bij deze explosie. Naast lopen en schieten kan je ook de mate van richten met punten verbeteren. Dus naast het basis aantal punten van het schieten biedt het besteden van meer punten voordeel bij het uiteindelijk raken van de vijand.

In samenwerking met THQ geven we de PlayStation Portable versie van de game weg! Doe dus snel mee en win deze toffe game!