DSvision aangekondigd

Een downloadservice van de aanbieders van de Pokémon anime op de Game Boy Advance!

Ken je de AM3 nog die een poging deed om downloadbare animé’s op de GBA te krijgen? Deze ontwikkelaars zijn terug en bieden ons DSvision aan, een service die er voor moet zorgen dat we comics, boeken, magazines, anime’s, films en televisie programma’s kunnen downloaden in Japan. Deze service zet al het gedownloade spul op een speciale MicroSD kaart, welke op zijn beurt weer in een speciale adapter gedaan kan worden, zodat de Japanse DS deze kan lezen.

Helemaal gelicenseerd door Nintendo en klaar voor gebruik zal het apparaatje in maart van 2008 de macht overnemen in het land van de rijzende zon. AM3 zal samen gaan werken met een groot bedrijf, Dai-Nippon Printing, en zal daarmee een online winkel openen om downloadbare content aan te bieden. Daarnaast heeft Nintendo een deal met NTT, die er voor zal zorgen dat er films en dergelijke op de markt zullen komen.

De content zal rond de duizend Yen gaan kosten en het pakketje met alle benodigdheden rond de 3,980 Yen. Dit krijg je voor die prijs: een MicroSD adapter, een speciale 512 mb MicroSD kaart en een USB lezer. Als het idee aanslaat zal er ongetwijfeld over gesproken worden of het apparaatje naar het Westen komt. Houd ons in de gaten.