Kerstmis ‘in the UK’: welke developer op één?

Met de kerst valt er voor elke game developer natuurlijk een hoop te scoren, ook in Groot-Brittanië. En ook dit jaar is er weer veel verkocht, daarom is het achteraf altijd leuk te zien welke ontwikkelaar de beste kerst heeft gedraaid wat betreft verkopen. De grote favoriet was Call of Duty 4, lees snel verder wie er uiteindelijk tot de grote winnaar gekroond mag worden.

Elke maand publiceert de website Developer een exclusieve ‘developer chart’ voor het Verenigd Koninkrijk, maar de meest interessante maand is en blijft december. Dit is uiteraard te danken aan de feestdagen waarop elk jaar weer een recordhoeveelheid games wordt verkocht, waardoor deze maand met recht de meest belangrijke maand in de ogen van de ontwikkelaars genoemd mag worden.

Hoewel Call of Duty 4 waarschijnlijk de meest verkochte game was de afgelopen kerst, mocht het niet baten voor ontwikkelaar Infinity Ward. Met name dankzij bestseller Dr. Kawashima’s Brain Training voor de Nintendo DS prijkt ontwikkelaar Nintendo namelijk opnieuw bovenaan de lijst. Verder doet het alom bekende bedrijf uit het land der rijzende zon nog altijd goede zaken met de games Super Mario Galaxy en WiiPlay.

Toch mag niet ontkend worden dat Infinity Ward het goed heeft gedaan, gezien het feit dat Nintendo met een behoorlijk aantal titels meedraait, om nog maar te zwijgen over EA die de tweede plek innam. Het moederbedrijf van de titel Call of Duty 4 heeft daarentegen slechts één product op de markt gebracht. En eerlijk is eerlijk, als je het verhoudingsgewijs bekijkt, is het wel een hele prestatie.

Voor de gehele top 20 met best verkopende ontwikkelaars, zie beneden.