Majesco lijdt minder verlies

Casual games leggen Majesco geen windeieren.

Majesco was eens een grote publisher, maar dat veranderde toen men genoodzaakt was hun console-franchises te dumpen voor kleinschalige portable projecten. Een aardige zet blijkt achteraf, want het bedrijf heeft grote successen geboekt met games als Cake Mania en Cooking Mama.

Eind oktober eindigde het vierde kwartaal van het fiscaal jaar 2007, waarvan de financiële cijfers inmiddels bekend zijn. Het bedrijf lijkt op weg te zijn naar een gezonde toekomst. De omzet mocht dan wel 24% gedaald zijn over het gehele jaar (van $66,7 miljoen naar $51 miljoen), maar tegelijkertijd leed Majesco ook 11% minder verlies: 4,8 miljoen dollar tegen 5,4 miljoen dollar een jaar eerder.

Het grappige is dat sinds de nieuwe aankoop Majesco zich steeds meer heeft toegespitst op de systemen van Nintendo: de Wii is verantwoordelijk voor 19,6% van de inkomsten, terwijl de DS 55,5% voor z’n rekening neemt. En dit wordt volgend jaar nog extremer met voorspelde waarden van respectievelijk 39,8% en 58,9%. Zo blijft er weinig over voor andere systemen en dat klopt ook. De enige niet-Nintendo titel die tot nu toe op de planning staat bij Majesco is Blokus Portable: Steambot Championship voor de PSP. De CFO van Majesco, John Gross, heeft echter laten weten dat men niet van plan is exclusief games uit te geven voor Nintendo’s systemen. Deze shift zou slechts veroorzaakt worden door de vraag van de consument.