Persbericht: Codemasters komt met nieuwe gameslijn

Een nieuwe gameslijn is ontstaan.

Er bestaan vele soorten gameslijnen. Denk bijvoorbeeld aan EA Sports en dergelijke. Codemasters wilt nu ook een nieuwe gameslijn en door samenwerking met MumboJumbo komt deze er ook! De nieuwe gameslijn gaat Funsta heten en is gebaseerd op de spelletjessite Funsta.com. Hoe en wat lees je in onderstaande persbericht.

Codemasters Online en MumboJumbo brengen samen nieuwe casual gameslijn uit in heel Europa

Europa-wijde distributieovereenkomst lanceert 10 titels in april

Arnhem, 4 April 2008 – Codemasters Online en casual gameontwikkelaar/uitgever MumboJumbo™ hebben zich verenigd om hoogwaardige casual games naar Europa te brengen. Met de distributieovereenkomst gaan de twee bedrijven een initiële catalogus van 10 casual games uit te geven.

De nieuwe serie titels waarvan het eerste deel 25 april in première gaat, wordt uitgegeven onder het Funsta label, voortbouwend op de bestaande online Funsta.com casual games portal. Hiermee versterkt Codemasters Online zijn voortgezette toewijding aan de groeiende casual games markt.

De initiële lancering van hoogwaardige casual titels bestaat uit 10 games, inclusief wereldwijde hits zoals LUXOR en 7 Wonders of the Ancient World. De LUXOR franchise heeft sinds de oorspronkelijke lancering meer dan 65 miljoen downloads op zijn naam, en heeft meer dan 700.000 exemplaren verkocht in Noord-Amerika.

David Solari, Vice President Codemasters Online Gaming: “We zijn erg enthousiast om een samenwerking aan te gaan met één van de beste ontwikkelaars en uitgevers van casual games ter wereld. De LUXOR en 7 Wonders franchises hebben enorme successen geboekt in de Amerikaanse winkels en we hopen dat succes te kunnen herhalen in Europa.”

“We zijn verheugd om onze gamescatalogus te lanceren in samenwerking met Codemasters Online. Hun expertise en uitgebreide kennis van de Europese markt is van onschatbare waarde en wij denken dat onze geweldige titels een geode basis vormen voor een zeer succesvolle samenwerking”, vertelt Mark Cottam, CEO van MumboJumbo.

De volledige line-up van de te lanceren games bestaat onder meer uit: LUXOR 2, 7 Wonders II, Poker Superstars II, Slingo Quest, Gemsweeper en Jewel Quest voor de PC. Bovendien worden LUXOR Pharaoh’s Challenge, 7 Wonders of the Ancient World en Platypus uitgebracht voor diverse consoles zoals de Sony PS2, PSP, Nintendo DS™, and Wii™.